18 Mayıs 2009 Pazartesi

HER KİMSE...

Yarım kalan çaylar gibi soğuyunca bırakılır mı içilen güzel geceler, prensesler uyanmak istemezken sunulan meyveli şarap tadında düşlerden?

Belki bir başka kıtanın gözü hep yaşlı bir ülkesinde, senin öykünü şarkı yapar anlatır aynı yıl dünyaya geldiğin biri. O çok zor bulunur (sandığın) şeyi nasıl da tanımlar, nasıl edemediğin vedayı dillendirir yerine, şaşar kalırsın. Sen ki yazılanlardan kendine kurtarmıştın cümleleri, imgeleri. Y'ollar nereye çıkacak bilememiştin, biri başlamadan sonunu görmekte iken. Gördüklerini kendine saklar iken...

Kim bilir, başka gezegenden oraya bırakılıp gidilmiş kadar yabancılaşma anlarının anlamını? İçinden geçen "Sen metinde üç beş satır atladın/Ben geçmiş zamanda dondurdum fiilleri" dizelerini, kim okur iğneli sözlerle dürtenlerden? Kimse bilmez. Kim-se de bilmez hayalleri mi kırılmıştır, yüzüstü mü kalmıştır.

Bilmek de önemli değil çok şeyi. Anlamak için çabalamak da, gereksiz bulunacak kadar yorucu ruhu geceden dışarı uğramışlar için. Hoşçakal demeyi becerebilmek yeter bazen.

1 yorum:

  1. PO ÇİÇEĞİM CANIM
    senin dediğin gibi "insan bazen olmak istmediğine sürgün ediliyor."Hayat bazen bize oyunlar oynuyor ,bazen biz kendi denizimizde oyunlar oynuyoruz , sevdiğimizi sandığımız oyuncağımızla.O oyuncak kırılınca çalkantı başlıyor; ki ne zaman durulmayı öğrenince yada öğretilince ,bunalıklık sadeliğe dönüşüyor.ÇILGIN PORTAKAL olmak gerek delicesine ve pervasızca yaşamak en güzeli.bırakalım çay soğuyunca yarım kalsın tat ordadır belki. kim bilir KİM-SE

    YanıtlaSil